Digicafé
Een computer, iPad of smartphone met raadselachtige functies? Of gewoon nóg meer te weten komen over de ontelbare mogelijkheden? Je kunt met al je digitale vragen op woensdagmiddag terecht van 13.00 tot 16.00 bij het digicafé. Het is een inloop dus je hoeft je niet op te geven.
Repaircafé
Iedereen heeft wel iets in huis dat het niet meer doet. Gooi het niet zomaar weg, maar probeer er samen met onze handige reparateurs nieuw leven in te blazen. Beter voor het milieu en voor de portemonnee. Iedere derde maandag van de maand, tussen 13.00 en 15.00 uur, kun je langs komen en staan de reparateurs voor je klaar, ook voor kledingreparaties.
Koffie in de wijk
Een keer in de maand komt De Bolder, samen met WelzijnWonenPlus, naar jou toe! We staan dan op een drukke plek in een van de kernen van Gemeente Waterland met koffie, thee en een koekje en willen dan graag jouw verhaal en jouw wensen horen. We kondigen dat altijd even aan zodat je weet waar je ons kunt vinden. Dus heb je een leuk idee of initiatief, kom naar ons toe als we in de wijk staan.
Juridisch spreekuur
Twee keer per maand kan je met juridische vragen terecht in De Bolder. Bel met ons (0299 650 560) en Reggie Conté zal je daarna terugbellen om een afspraak met je te maken.
Voedselbank
Elke vrijdag is De Bolder uitgiftepunt van de voedselbank. Onze vrijwilligers ontvangen de etenswaren en maken er pakketten van die de mensen vervolgens op komen halen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Voedselbank Purmerend op nummer: 06 41382670 of per mail: administratie@voedselbank.nl.
De Bolder Boekenhoek en leenvideotheek
In de ontmoetingsruimte staan drie kasten met boeken, voor volwassenen, tieners en voor kinderen. Deze boeken kan je in De Bolder lezen of mee naar huis nemen en thuis lezen. Je kan het boek later weer terugzetten of je zet er een ander boek voor in de plaats. Er is ook een kastje met leuke video’s voor jong en oud. Deze kan je ook lenen.
Doppen inleveren
Wist je dat De Bolder een inzamelpunt is voor plastic doppen? Plastic doppen zijn geld waard. De ingezamelde doppen leveren namelijk geld op bij recyclebedrijven, per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar spoel ze om en lever ze bij ons in. De doppenbak met gele deksel staat meteen links als je de ontmoetingsruimte binnenkomt.
Belangrijk!! Het gaat om doppen van hard plastic; als je de kop met één hand niet kan inknijpen, dan is de dop geschikt. Ook geen stickers op de dop en geen foam in de dop.
Buurtvoedselkastje
Help voedselverspilling tegen te gaan en zet de houdbare etenswaren die je over hebt in het Bolder Buurtkastje. Daar maken anderen, die het misschien wat minder hebben, weer dankbaar gebruik van. Het kastje staat meteen rechts in het halletje als je De Bolder binnenkomt.